Sposób przygotowania:
Markizy z kremem
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodać szczyptę soli oraz pokrojone na kawałeczki zimne masło. Składniki posiekać nożem,aż powstaną grudki. Następnie dodać jajko i cukier.Wlać kawę i rękami zagniatamy szybko ciasto.Formujemy kulę. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok.1 godziny. Schłodzone ciasto wykładamy na stolnicę oprószonej mąką. Rozwałkować na cienki placek. Foremką wycinamy ciastka w kształcie kwiatków. Układamy na blaszkach wyłożonych pergaminem. Kolejno wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp.175 st.pieczemy 15 minut. Ostrożnie zdejmujemy z blaszek, ułożyć na kratce kuchennej i pozostawić tak,aż wystygną. W tym czasie połamać czekoladę. Dajemy do garnka,dolać śmietanę ciągle mieszając,podgrzewaj na małym płomieniu,aż czekolada się stopi. Odłożyć trochę masy czekoladowej do dekoracji,a resztę posmarować połowę ciastek. Przykryć pozostałymi ciastkami i lekko docisnąć. Na wierzchu każdej markizy robimy kropkę z odłożonej czekolady. Przyklejamy tam groszki w kształcie ziarenek kawy. Odkładamy w chłodne miejsce,aby masa zastygła.