Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marmurek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wygląda pięknie, smakuje wybornie

Marmurek

Składniki:

Marmurek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marmurek
Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie wymieszać. Do formy wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej tłuszczem wylać połowę ciasta. Do drugiej połowy wsypać kakao i wymieszać, wylać na ciasto jasne, wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka