Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka marmurkowa
1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem, sokiem i skórką na puszystą masę. Dodać żółtka i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z utartym masłem, dodając również stopniowo proszek do pieczenia i mąki (przesiane!) 2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać kakao i wymieszać. 3. Formę do babki z kominkiem o średnicy 20-24cm. Wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Jasne ciasto wylać na spód formy, na nie wyłożyć ciasto ciemne. Widelcem delikatnie można zrobić w ciastach fleksy. Piec w 180st.C około 30-40 minut. Wyjąć z piekarnika o ostudzić. 4. Ostudzoną babkę polać lukrem (cukier puder wymieszać z sokiem) i udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego!