Sposób przygotowania:
Marmurkowy sernik na zimno z masłemŻelatyna:
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i pozostawić do ostudzenia.
Masa:
Miękkie masło zmiksować z cukrem do puszystości i partiami połączyć z serkiem waniliowym.
Następnie dodać żelatynę, którą najpierw należy wymieszać z 2 łyżkami masy i dopiero połączyć z jej resztą.
Całość podzielić na 2 części.
Do jednej z nich wmieszać kakao.
Spód:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na jej dnie naprzemiennie ułożyć ciastka jasne z czekoladowymi.
Całość:
Na spód z ciastek wyłożyć na zmianę wyłożyć oba kolory masy, aby powstała marmurkowa struktura.
Na wierzchu poukładać resztek ciastek.
Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało, ale najlepiej na całą noc, ponieważ wtedy ciastka z wierzchu staną się odrobinę miękkie.
SylaUla