Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka z cukiniąETAP 1:

Przygotuj formę na babkę z kominem. Dno oraz boki posmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Jajka ubij w misie miksera z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek wlej cienką strużką olej i dokładnie zmiksuj
ETAP 2:

Do masy jajecznej dodaj startą cukinię, skórkę z cytryny, jogurt oraz mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj krótko do połączenia składników.
ETAP 3:

Gotowe ciasto przełóż do foremki, wyrównaj wierzch. Piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Sprawdź patyczkiem poziom wypieczenia ciasta.
Gotową babkę lekko przestudź i jeszcze ciepłą wyjmij z foremki.
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, wymieszaj z olejem polej nią wierzch babki.
SylaUla