Sposób przygotowania:
Marynata do mies
Wode zagotowac z liscmi laurowymi i zielem angielskim.
Do goracej dodac sol, saletre i cukier, dokladnie wymieszac do rozpuszczenia skladnikow. Odstawic do ostudzenia.
Wszystkie skladniki wymienione w pozycji do nacierania wymieszac i natrzec nimi dokladnie mieso.
Pozostala mieszanke dodac do ostudzonej zalewy. Mieso ulozyc w kamionkowym garnku i zalac zimna zalewa.
Upewnic sie ze mieso jest dokladnie pokryte zalewa.
Przechowywac w lodowce albo zimnej piwnicy.
Mieso do wedzenia przygotowac 10 - 14 dni przed wedzeniem, przekladajac wszystkie kawalki miesa co drugi dzien.
Do grillowania albo pieczenia zamarynowac 1 - 2 dni wczesniej.
Do goracej dodac sol, saletre i cukier, dokladnie wymieszac do rozpuszczenia skladnikow. Odstawic do ostudzenia.
Wszystkie skladniki wymienione w pozycji do nacierania wymieszac i natrzec nimi dokladnie mieso.
Pozostala mieszanke dodac do ostudzonej zalewy. Mieso ulozyc w kamionkowym garnku i zalac zimna zalewa.
Upewnic sie ze mieso jest dokladnie pokryte zalewa.
Przechowywac w lodowce albo zimnej piwnicy.
Mieso do wedzenia przygotowac 10 - 14 dni przed wedzeniem, przekladajac wszystkie kawalki miesa co drugi dzien.
Do grillowania albo pieczenia zamarynowac 1 - 2 dni wczesniej.