Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marynata do mięsa drobiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Marynowane mięso z drobiu nabiera wyjątkowego smaku

Marynata do mięsa drobiowego

Składniki:

Marynata do mięsa drobiowego

 

 

Sposób przygotowania:

Marynata do mięsa drobiowego
Natkę pietruszki razem z cebulą bardzo drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce o średnich otworach. Ziarna pieprzu, jałowca i goździki rozbić w moździerzu. Olej wymieszać z winem, octem winnym, posiekanym warzywami, pokruszonym liściem laurowym i solą, dokładnie wymieszać. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i włożyć na kilka godzin do marynaty, odłożyć w chłodne miejsce.

Tagi:

mięsa danie