Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marynowane grzybki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Super zakąska, świetny dodatek do sałatek

Marynowane grzybki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane grzybki

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki
Kapelusze z grzybów oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować około 5 minut. Następnie grzyby wyjąć z wywaru, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawy. Z 2 szklanek wody i octu zrobić zalewę, wlać do grzybów i gotować około 5 minut. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.
Marynowane grzybki
Etap 1
Marynowane grzybki
Etap 2

Tagi:

grzyby