lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Marynowane grzybki leśne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grzybki bardzo smaczne wyszły w sam raz do obiadu albo jako przekąska :)

Marynowane grzybki leśne

Składniki:

Marynowane grzybki leśne

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki leśne
1-Grzyby oczyścić dokładnie i wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cebuli, gotować, aż grzyby będą miękkie . 2-Grzyby włożyć do słoików i ostudzić. ocet rozcieńczyc 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier i przyprawy. Gotowac około 15 min. 3-Zagotowaną zalewą zalać grzyby z listkiem, zielem i pieprzem, tak aby je zakryć. 4-Słoiki zakręcamy i dla pewności odwracamy do góry nogami, żeby sprawdzic czy nie ciekną.

Tagi:

grzyby