Sposób przygotowania:
Marynowane jajka
Jajka ugotować na twardo. Następnie je ostudzić i obrać ze skorupek. Czosnek obrać, przekroić każdy ząbek na pół. Do ok. litrowego słoika włożyć jajka, gałązki rozmarynu i pietruszki oraz czosnek. Do garnka wlać ocet i wodę. Dodać do tego połamany liść laurowy, ziele angielskie, płatki papryki, pieprz, cukier i sól. Wszystko zagotować. Do gorącej zalewy dodać musztardę i olej, dokładnie wymieszać. Gorącą zalewę wlać do jajek. Jak ostygnie, zamknąć słoik i odstawić do lodówki na ok. 4 dni. Podawać np. do kanapek, z dodatkiem ulubionego sosu...
cris
Beatris
Szczerze mówiąc nie wiem. Robiłam je pierwszy raz i u nas zniknęły bardzo szybko (tak nam smakowały). Ale myślę, że tydzień czy też dwa przechowywane w lodówce spokojnie wytrzymają.