TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Marynowane kurki wg TheKajtex

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przetwory na zimę- marynowane grzybki

Marynowane kurki wg TheKajtex

Składniki:

Marynowane kurki wg TheKajtex

 

Sposób przygotowania:

Marynowane kurki wg TheKajtex
Kurki oczyszczamy i dokładnie myjemy, by nie było na nich śladu ziemi lub piasku. Obgotowujemy je w osolonej wodzie. Przekładamy do słoików, do których wrzucamy również po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, kilka liści laurowych i ziaren gorczycy. Zalewę robimy poprzez ugotowanie wody, octu, pokrojonej w piórka cebuli wraz z cukrem i solą. Przygotowane w słoikach grzyby zalewamy zalewą, lekko zakręcamy i pasteryzujemy około 15-20 minut.

Tagi:

grzyby