Sposób przygotowania:
Marynowane podgrzybki Eli
Podgrzybki oczyścić,wrzucić do posolonego do smaku wrzątku i gotować 10 minut.Grzyby wyjąć na durszlak a wywar zachować.Do każdego słoika włożyć 1 mały liść laurowy,3 ziarnka pieprzu,3 ziarnka ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy.Włożyć do słoików podgrzybki.Cebule pokroić w pół krążki,wrzucić do gorącego wywaru z grzybów i gotować 5 minut.Wyjąć cebulę łyżką cedzakową z wywaru powkładać do słoików z grzybami.Do wywaru dodać ocet(na każdy litr 1/2 szklanki) i zalać grzyby w słoikach.Pasteryzować (woda musi lekko pyrkać)przez35 minut.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 35 minut.Smacznego!
luna
Jojo
grazka
Pyza