eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marynowane podgrzybki Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna zakąska na przyjęcia.

Marynowane podgrzybki Eli

Składniki:

Marynowane podgrzybki Eli

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki Eli
Podgrzybki oczyścić,wrzucić do posolonego do smaku wrzątku i gotować 10 minut.Grzyby wyjąć na durszlak a wywar zachować.Do każdego słoika włożyć 1 mały liść laurowy,3 ziarnka pieprzu,3 ziarnka ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy.Włożyć do słoików podgrzybki.Cebule pokroić w pół krążki,wrzucić do gorącego wywaru z grzybów i gotować 5 minut.Wyjąć cebulę łyżką cedzakową z wywaru powkładać do słoików z grzybami.Do wywaru dodać ocet(na każdy litr 1/2 szklanki) i zalać grzyby w słoikach.Pasteryzować (woda musi lekko pyrkać)przez35 minut.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 35 minut.Smacznego!