Sposób przygotowania:
Marynowane skrzydełka z kurczaka
Skrzydełka czyścimy odcinamy lotki. Do garnka wkładamy kostkę rosołową zalewamy wodą i wkładamy skrzydełka. Gotujemy ok. pół godziny, tak by skrzydełka za mocno nam się nie rozgotowały. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Jajko mieszamy widelcem dodając sól, pieprz . Obtaczamy skrzydełka w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w pół księżyce. Z podanych składników gotujemy zalewę. Skrzydełka układamy w słoiku lub garnku wkładamy cebulę i zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy na dwa dni. Mogą stać i dłużej będą bardziej aromatyczne.
Nina W.
kurka79
Z chylii to bym nie zaryzykowała,myślę że zabiło by smak mięsa ale papryka jest jak najbardziej na miejscu.