Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Marynowane szparagi zapiekane w szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wielokrotnie wypróbowany przepis na szparagową zapiekankę...

Marynowane szparagi zapiekane w szynce

Składniki:

Marynowane szparagi zapiekane w szynce

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane szparagi zapiekane w szynce
Każdy ze szparagów zawijamy w plaster szynki i układamy ciasno na spodzie naczynia żaroodpornego (ilość wedle uznania). Posypujemy z wierzchu ostrą papryką. Czerwona i żółta paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę, wysypujemy do naczynia ze szparagami. Ser mieszamy ze śmietaną i natką pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem, następnie wylewamy do naszego naczynia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 15-20 minut.
* Paprykę można z powodzeniem zastąpić pieczarkami albo pomidorami. Każda wersja jest pyszna! Polecam.