Sposób przygotowania:
Żołądki z cukiniąETAP 1
Żołądki oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy je około ¾-1 l wody. Dodajemy do nich liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godzinę.
ETAP 2
Między czasie pomidory kroimy w kostkę i przysmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do przysmażonych dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz cebulę. Całość dalej podgrzewamy do momentu jak dodane warzywa będą miękkie.
ETAP 3
Cukinię kroimy w półplasterki.
ETAP 4
Tak przygotowaną obsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając do smaku.
ETAP 5
Do gotowych, miękkich żołądków dodajemy pomidorowy sos oraz cukinię. Całość zabielamy i zagęszczamy według uznania. Żołądki zagotowujemy, doprawiamy ostatecznie do smaku i dodajemy natkę pietruszki.
Pogol