Sposób przygotowania:
Żołądki z cukiniąETAP 1
![Żołądki z cukinią Żołądki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zoladki-z-cukinia-427146.jpg)
Żołądki oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy je około ¾-1 l wody. Dodajemy do nich liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godzinę.
ETAP 2
![Żołądki z cukinią Żołądki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zoladki-z-cukinia-427147.jpg)
Między czasie pomidory kroimy w kostkę i przysmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do przysmażonych dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz cebulę. Całość dalej podgrzewamy do momentu jak dodane warzywa będą miękkie.
ETAP 3
![Żołądki z cukinią Żołądki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zoladki-z-cukinia-427148.jpg)
Cukinię kroimy w półplasterki.
ETAP 4
![Żołądki z cukinią Żołądki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zoladki-z-cukinia-427149.jpg)
Tak przygotowaną obsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając do smaku.
ETAP 5
![Żołądki z cukinią Żołądki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zoladki-z-cukinia-427150.jpg)
Do gotowych, miękkich żołądków dodajemy pomidorowy sos oraz cukinię. Całość zabielamy i zagęszczamy według uznania. Żołądki zagotowujemy, doprawiamy ostatecznie do smaku i dodajemy natkę pietruszki.
Pogol