alicja

alicja

Kucharz
[Przepisów: 6]

Masa kajmakowa do wafli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to smaczny deser zarówno dla dzieci jak i tych starszych.

Masa kajmakowa do wafli

Składniki:

Masa kajmakowa do wafli

 

  • mleko - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • masło - 1/3 kostki
  • kakao gorzkie - 4 łyżki
  • mleko w proszku - 1 szklanka

 

Sposób przygotowania:

Masa kajmakowa do wafli
Do naczynia wlać mleko,dodać cukier i masło i gotować ok. 20-25 minut.Pod koniec tego czasu dodać mleko w proszku i kakao. Ciągle mieszając trzymać na małym ogniu aby się nie przypaliło.Przekładać wafle ciepłą masą a ostatni wafel (suchy) obciążyć i odstawić do ostygnięcia.Przed podaniem polać gotową polewą np. czekoladową, chwilę odczekać i pokroić w romby lub kwadraty.

Tagi:

masa ciasto