Masa kajmakowa z puszki kupiona w sklepie jest bezpośrednio przeznaczona do użycia. Można nią smarować spody ciast oraz wafle. Masę kajmakową w prosty sposób przygotuje się samodzielnie w domu ze śmietanki kremówki 30% oraz cukru. Oba składniki zagotowuje się w rondelku ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. Całość gotuje się na małym ogniu do zgęstnienia i zmiany koloru masy na słomkową. Masę kajmakową stosuje się jako polewę do serników, wówczas posypuje się ją płatkami migdałów. Inną propozycją na jej wykorzystanie jest zrobienie babeczek z masą kajmakową i dodatkiem orzechów włoskich i czekolady.

Masa kajmakowa Kategorie

Polecane przepisy do kategorii Masa kajmakowa

Znaleźliśmy 30 przepisów w kategorii Masa kajmakowa

Kajmakowa karpatka

Kajmakowa karpatka

2milutka 2milutka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

masa krówkowa

masa krówkowa

kwiatula kwiatula

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Masa krówkowa

Masa krówkowa

djkatee djkatee
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kajmak z puszki

Kajmak z puszki

Pyza Pyza
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: