jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Maślak

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mam nadzieje ze będzie smakować

Maślak

Składniki:

Maślak

 

Sposób przygotowania:

Maślak
Drożdże mieszamy z letnim mlekiem, dodajemy trochę mąki, pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Resztę maki przesiewamy, wlewamy zaczyn drożdżowy, dodajemy jedna czwarta część cukru , żółtka, miękką margarynę, sól, skórkę z cytryny i wyrabiamy ciasto by odchodzilo od reki. Rozwałkowane ciasto wykladamy na prostokątna blachę i pozostawiamy do wyrośnięcia. następnie równomiernie obkladamy kawałeczkami masła, posypujemy pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Pieczemy około 25 min w 200 st. C

Tagi:

maślak mak