beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Maślaki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Maślaki na zimę i nie tylko.

Maślaki w occie

Składniki:

Maślaki w occie

 

 

Sposób przygotowania:

Maślaki w occie
Marchew obieramy,myjemy i dowolnie kroimy. Łączymy wodę i ocet, dodajemy liście laurowe,pieprz i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zalewę chwilę gotujemy. Maślaki obieramy ze skórki na kapeluszach, płuczemy i obgotowujemy ok 5 -8 minut w osolonej wodzie. Osączamy na sicie i przelewamy wodą. Dodajemy do przygotowanej zalewy. Zagotować i nalewać do wyparzonych słoików.Do słoików można wrzucić po kilka ziaren gorczycy Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

Tagi:

grzyby