Sposób przygotowania:
Maślane ziemniaczki z rozmarynem
Ziemniaki myję dokładnie w razie konieczności obieram ze skórki. Kroję w dużą kostkę.
Do garnka wlewam ok 1.5 l wody wrzucam ziemniaki, dodaję odrobinę soli i dwie gałązki rozmarynu.
Gotuję aż ziemniaki będą lekko miękkie. Odcedzam przekładam do formy do zapiekania.
Cebulę obieram i kroję w piórka. Do cebuli dodaję masło i przyprawy.
Całość dokładnie mieszam ze sobą. Cebulę wykładam na ziemniaki. Mieszam.
Zapiekam ziemniaki ok 25 min w 200 stopniach aż się zarumienią. Podaję od razu.
Do garnka wlewam ok 1.5 l wody wrzucam ziemniaki, dodaję odrobinę soli i dwie gałązki rozmarynu.
Gotuję aż ziemniaki będą lekko miękkie. Odcedzam przekładam do formy do zapiekania.
Cebulę obieram i kroję w piórka. Do cebuli dodaję masło i przyprawy.
Całość dokładnie mieszam ze sobą. Cebulę wykładam na ziemniaki. Mieszam.
Zapiekam ziemniaki ok 25 min w 200 stopniach aż się zarumienią. Podaję od razu.