lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Matias w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne matiasy w zalewie... Smacznego!!

Matias w zalewie

Składniki:

Matias w zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Matias w zalewie
Słony matias należy wymoczyć w wodzie( wodę należy zmieniać kilka razy, aby ryba nie była słona) . Następnie pokroić go na małe kawałki. Pokrojoną rybę poukładać w salaterce. ZALEWA: Jeden litr wody zagotować z przyprawami ( zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem ziarnistym, cukrem oraz solą). Pod koniec gotowania wlać ocet. Cebulę należy obrać, umyć, a później pokroić na wiórka. Pokrojoną cebulę dodać do zalewy i jeszcze raz zagotować. Gotową zalewę odłożyć, żeby ostygła. Zalać nią przygotowane ryby (ewentualnie można dodać trzy łyżki oliwy). Ryby zostawić na dobę w lodówce. Dopiero potem są dobre do spożycia. Matiasy w zalewie można podawać z ziemniakami w mundurkach zapiekanymi w piekarniku.

Tagi:

ryba ryby