Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pierogi z aromatycznym czosnkowym szpinakiem

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem

 

  • Składniki:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem
Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i oliwą. Dodajemy stopniowo wodę i wyrabiamy. Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne. Nie może przywierac do dłoni. Rozwałkowujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką kółka ( lub tak jak ja duże kwadraty! ) Cebulkę drobno siekamy. Podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy szpinak i dusimy do momentu aż zmięknie. Mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz ostygnie wypełniamy nim ciasto i dokładnie zlepiamy ich brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Tak przygotowane wrzucamy do wrzątku i gotujemy do czasu, aż wypłyną na powierzchnię. Smacznego!
Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem
Pyszne pierogi z aromatycznym czosnkowym szpinakiem
Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem
Pyszne pierogi z aromatycznym czosnkowym szpinakiem
Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem
Pyszne pierogi z aromatycznym czosnkowym szpinakiem
Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem
Pyszne pierogi z aromatycznym czosnkowym szpinakiem