Sposób przygotowania:
Mazurek biszkoptowy
Białka oddzielić od żółtek, dodając szczyptę soli. Ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać kolejno po jednym żółtku i cały czas ubijać. Do dobrze ubitej masy dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać- najlepiej drewnianą łyżką !!!!! Ciasto wylewamy do prostokątnej formy około 35 x 25 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w temp.170 stopni przez 25 minut. Ja wyciągam biszkopt od razu z piekarnika, nie trzymam go w wyłączonym, bo wtedy na 99% opadnie :( Najlepiej zostawić go w spokoju na stole, niech sobie spokojnie stygnie. Wystudzony biszkopt polewamy czekoladową polewą- ja użyłam gotowej, ale można zrobić z czekolady deserowej z dodatkiem kilku łyżek mleka. Dookoła dekorujemy cukrowymi jajeczkami- ja akurat miałam takie piankowe z cukrową skorupką. Gałązki bazi robimy z polewy czekoladowej, a kotki z płatków migdałowych. Napis robimy pisakiem cukrowym lub białą polewą czekoladową. SMACZNEGO :)