Sposób przygotowania:
mazurek camargo
Przygotowanie:
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną.Podgrzać lekko,mieszając,jajka z cukrem i ubijać,aż do ostudzenia masy.Utrzeć masło,wsypać mąkę,wymieszać,dodać ubitą masę jajową,cukier waniliowy i całość wymieszać.Na 2 blachach rozsmarować 1/2 ciasta i piec w temp.180s.c .Przyrządzić krem: orzechy upalić w piekarniku na jasnozłoty kolor,oczyścić z łusek,dodać część cukru,część masła,i przepuścić 3 razy przez maszynkę.Pozostałe masło utrzeć z cukrem,wymieszać z masą orzechową,spirytusem i esencją rumową.Zeskrobać wierzch upieczonych blatów,lekko zwilżyć syropem ,posmarować kremem i ostudzić.Polać polewą.
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną.Podgrzać lekko,mieszając,jajka z cukrem i ubijać,aż do ostudzenia masy.Utrzeć masło,wsypać mąkę,wymieszać,dodać ubitą masę jajową,cukier waniliowy i całość wymieszać.Na 2 blachach rozsmarować 1/2 ciasta i piec w temp.180s.c .Przyrządzić krem: orzechy upalić w piekarniku na jasnozłoty kolor,oczyścić z łusek,dodać część cukru,część masła,i przepuścić 3 razy przez maszynkę.Pozostałe masło utrzeć z cukrem,wymieszać z masą orzechową,spirytusem i esencją rumową.Zeskrobać wierzch upieczonych blatów,lekko zwilżyć syropem ,posmarować kremem i ostudzić.Polać polewą.