Sposób przygotowania:
mazurek cygański
jajka obrać, żółtka wyjąc . masło posiekać z maka dodać żółtko i śmietanę sol. zagnieść ciasto.i włożyć je do lodówki na godzinę.
ciasto wyłożyć na dno i brzegi blachy. piec 15 minut w 180 stopniach.
masa:
rodzynki namoczyć na 15 minut w wodzie i pokroić. orzechy posiekać. żółtka utrzeć z cukrem białka ubić na piane. masy wymieszać ze sobą dodać make i bakalie.
masę wyłożyć na podpieczony spod piec ok 30 minut w 180 stopniach.
ciasto wyłożyć na dno i brzegi blachy. piec 15 minut w 180 stopniach.
masa:
rodzynki namoczyć na 15 minut w wodzie i pokroić. orzechy posiekać. żółtka utrzeć z cukrem białka ubić na piane. masy wymieszać ze sobą dodać make i bakalie.
masę wyłożyć na podpieczony spod piec ok 30 minut w 180 stopniach.