kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

mazurek cygański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

hm liczy się efekt wizualny i smakowy

mazurek cygański

Składniki:

mazurek cygański

 

Sposób przygotowania:

mazurek cygański
jajka obrać, żółtka wyjąc . masło posiekać z maka dodać żółtko i śmietanę sol. zagnieść ciasto.i włożyć je do lodówki na godzinę.
ciasto wyłożyć na dno i brzegi blachy. piec 15 minut w 180 stopniach.
masa:
rodzynki namoczyć na 15 minut w wodzie i pokroić. orzechy posiekać. żółtka utrzeć z cukrem białka ubić na piane. masy wymieszać ze sobą dodać make i bakalie.
masę wyłożyć na podpieczony spod piec ok 30 minut w 180 stopniach.