Sposób przygotowania:
Mazurek jabłkowy
Jabłka obrać, poszatkować, wymieszać z cukrem i zostawić na pół godziny.
Następnie przełożyć do rondla i mieszając smażyć na średnim ogniu do zgęstnienia.
Dodać sok z cytryny, sparzone, obrane i pokrajane w paseczki migdały oraz drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i smażyć jeszcze 15 minut, ciągle mieszając.
Ciepłą masę wyłożyć na andrut, rozsmarować, nakryć drugim andrutem, przycisnąć lekko deseczką i postawić w chłodnym i suchym miejscu kilka dni.
Następnie przełożyć do rondla i mieszając smażyć na średnim ogniu do zgęstnienia.
Dodać sok z cytryny, sparzone, obrane i pokrajane w paseczki migdały oraz drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i smażyć jeszcze 15 minut, ciągle mieszając.
Ciepłą masę wyłożyć na andrut, rozsmarować, nakryć drugim andrutem, przycisnąć lekko deseczką i postawić w chłodnym i suchym miejscu kilka dni.