alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Mazurek kajmakowy 6

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Mały, ozdobny, słodki smakołyk wielkanocny.

Mazurek kajmakowy 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mazurek kajmakowy 6

 

 

 

 

  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

 

  • cukier waniliowy 2 łyżeczki

 

 

  • masa krówkowo orzechowa 400 g

 

Sposób przygotowania:

Mazurek kajmakowy 6
Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać.Dodać jajko,proszek do pieczenia,cukier waniliowy i zagnieść ciasto.Uformować z ciasta jajko, nakłuć widelcem i wstawić na godzinę do lodówki.Upiec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Krem;margarynę utrzeć do białości,dodawać porcjami masę krówkową i ucierać.Na zimnym cieście rozsmarować część kremu ,posypać orzechami,posmarować kremem.Resztą kremu za pomocą szprycy udekorować mazurek i ozdobić wg własnej wyobraźni.
Mazurek kajmakowy 6
uformować z ciasta jajko nakłóc i upiec na złoto
Mazurek kajmakowy 6
na zimnym cieście rozsmarowac krem posypać orzechami
Mazurek kajmakowy 6
rozsmarować drugą warstwę kremu i udekorować