Sposób przygotowania:
Mazurek kajmakowy Dominiki
Mleko, cukier i cukier waniliowy podgrzej na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zbrązowieje (należy uważać, bo łatwo się przypala). Zestawić z ognia i ostudzić. Następnie utrzyj masło na puszystą masę. Po łyżce dodawaj masę kajmakową, nie przerywając ucierania. Śliwki namocz, pokrój w paseczki. Dodaj posiekane orzechy, skórkę pomarańczową i syrop. Gotuj 2-3 minuty, mieszając, aby masa się nie przypaliła. Połącz z kakao lub czekoladą i schłodź. Każdy wafel posmaruj masą kajmakową, następnie śliwkową. Ułóż jeden na drugim, dociśnij deseczką i odstaw w chłodne miejsce, aby masy zastygły. Następnego dnia udekoruj na przykład: migdałami, suszonymi owocami, połówkami orzechów.