Sposób przygotowania:
Mazurek owsiany
1. Z podanych składników, wyrobić elastyczne ciasto i wyłożyć je na blaszce do pieczenia. (Można wcześniej je schłodzić)
2. Masa owsiana: margarynę roztopić, dodać do niej cukier i płatki owsiane, wymieszać i ostudzić. Ubić pianę z białek i wraz z olejkiem migdałowym dodać do owsianej masy.
3. Wyłożone na blaszce ciasto posmarować gęsto powidłami śliwkowymi, następnie wyłożyć masę z płatków owsianych i piec ciasto w 180 stopniach przez 45 minut.
2. Masa owsiana: margarynę roztopić, dodać do niej cukier i płatki owsiane, wymieszać i ostudzić. Ubić pianę z białek i wraz z olejkiem migdałowym dodać do owsianej masy.
3. Wyłożone na blaszce ciasto posmarować gęsto powidłami śliwkowymi, następnie wyłożyć masę z płatków owsianych i piec ciasto w 180 stopniach przez 45 minut.