Sposób przygotowania:
Mazurek z konfiturą z płatków róży
Z mąki, cukru, masła, żółtek, śmietany, wanilii i wody różanej zagnieć ciasto, które następnie schładzaj godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm i wyłóż nim dużą, prostokątną formę na tartę. Ciasto nakłuj widelcem i piecz 20 minut w 180 st.
Przygotuj kąpiel wodną nad którą roztopisz białą czekoladę, roztopioną czekoladę lekko wystudź.
Mascarpone należy utrzeć z konfiturą, stopniowo dodając czekoladę, ciągle mieszając. Jeśli krem nie uzyskał wyraźnego koloru różowego od konfitury, możesz dodać kilka kropli barwnika.
Przygotowany krem wyłóż na wystudzony spód, wygładź i posyp zrumienionymi płatkami migdałów.
Przygotuj kąpiel wodną nad którą roztopisz białą czekoladę, roztopioną czekoladę lekko wystudź.
Mascarpone należy utrzeć z konfiturą, stopniowo dodając czekoladę, ciągle mieszając. Jeśli krem nie uzyskał wyraźnego koloru różowego od konfitury, możesz dodać kilka kropli barwnika.
Przygotowany krem wyłóż na wystudzony spód, wygładź i posyp zrumienionymi płatkami migdałów.