Sposób przygotowania:
mazurek piaskowy wg smakosza
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Utrzeć masło,dodając stopniowo cukier,jajka,mąkę i cukier waniliowy,aż powstanie jednolita masa.Przełożyć do formy i piec w temp.170s.c ,a po wyrośnięciu ciasta temp.zwiększyć do 200s.c.Przyrządzić polewę: do rondelka wsypać cukier,zalać wodą,dodać ocet i ugotować syrop.Skropić wodą i schłodzić.Ucierać pałką,aż zbieleje.Utartą polewę przyprawić olejkiem miętowym i posmarować.
Przesiać mąkę.Utrzeć masło,dodając stopniowo cukier,jajka,mąkę i cukier waniliowy,aż powstanie jednolita masa.Przełożyć do formy i piec w temp.170s.c ,a po wyrośnięciu ciasta temp.zwiększyć do 200s.c.Przyrządzić polewę: do rondelka wsypać cukier,zalać wodą,dodać ocet i ugotować syrop.Skropić wodą i schłodzić.Ucierać pałką,aż zbieleje.Utartą polewę przyprawić olejkiem miętowym i posmarować.