Sposób przygotowania:
Mazurek wielkanocny wg Piotra
Ciasto kruche: wszystkie składniki mieszając na wolnych obrotach przez około 3 minuty . Masę następnie rozwałkować , nadać owalne formy lub inne nawiązujące do świąt Wielkanocnych . Masa marcepanowa: perła dokładnie wymieszać z masą jajową . Wyszprycować obrzeża kruchych spodów mazurkowych używająć tylki ze zdobnikiem . Całość wypiekać w temperaturze około 180 stopni C przez około 25 minut . Fondant podgrzewać w temperaturze 40-48 stopni C , ciągle mieszając . Dodać płynnego barwnika spożywczego barwa i ilość według uznania , dokładnie wymieszać . Pomadą zalać wgłębienia wypieczonych i wystudzonych mazurków , pozostawić do całkowitego zastygnięcia .
Dekoracja świąteczna: scaldis deserowy , marcepan 1;2 , i fondant ready scaldis podgrzewać do czasu całkowitego upłynnienia na wolnym ogniu ciągle mieszając . Lekko gęstniejącą polewę wykorzystać do przygotowania dekoracyjnych gniazdek oraz palemek . Marcepan dokładnie wymieszać z płynnym barwnikiem spożywczym , uformować niewielkie dekoracyjne jajeczka . Pomadę wykorzystać do dekoracji palemki . I gotowę Smacznego .
Dekoracja świąteczna: scaldis deserowy , marcepan 1;2 , i fondant ready scaldis podgrzewać do czasu całkowitego upłynnienia na wolnym ogniu ciągle mieszając . Lekko gęstniejącą polewę wykorzystać do przygotowania dekoracyjnych gniazdek oraz palemek . Marcepan dokładnie wymieszać z płynnym barwnikiem spożywczym , uformować niewielkie dekoracyjne jajeczka . Pomadę wykorzystać do dekoracji palemki . I gotowę Smacznego .