ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Mazurek z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naprawdę nie można mu się oprzeć

Mazurek z czekoladą

Składniki:

Mazurek z czekoladą

 

  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • Masa:
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka masła
  • 50 ml mleka
  • 100 g migdałów bez skórki

Sposób przygotowania:

Mazurek z czekoladą
Przygotuj ciasto:mąkę posiekaj na stolnicy razem z miękkim masłem,cukrem pudrem i żółtkiem.Jeśli ciasto, by się nie kleiło należy dodać 1 łyżkę śmietany i szybko zagnieść.Ciasto rozwałkuj i wylep nim formę,zostawiając po bokach ranciki.Spód nakłuj widelcem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200`C.Zrób masę: czekoladę rozpuść z masłem i mlekiem.Wylej masę na kruchy spód i od razu zatop w niej połówki migdałów.Odstaw na kilka godzin do schłodzenia.