Sposób przygotowania:
Mazurek z fasolą
Ciasto:
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki i szybko zagniatamy.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód i boki blachy, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do zamrażalnika na 20 minut.
Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Ciasto wystudzić.
Masa z fasoli:
Dzień wcześniej moczymy fasolę, następnie płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości – około 60 minut (w tym czasie zagniatamy i pieczemy ciasto). Ugotowaną fasolę odstawiamy do ostygnięcia.
Jagody goji, rodzynki i migdały zalewamy wrzątkiem, po kilku minutach odcedzamy, migdały obieramy ze skórki.
Do zimnej fasoli dodajemy miód, cytrynę, wanilię, Amaretto i miksujemy na gładką masę.
Przekładamy na ostudzone kruche ciasto, wygładzamy i dekorujemy bakaliami.
Smacznego :)
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki i szybko zagniatamy.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód i boki blachy, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do zamrażalnika na 20 minut.
Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Ciasto wystudzić.
Masa z fasoli:
Dzień wcześniej moczymy fasolę, następnie płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości – około 60 minut (w tym czasie zagniatamy i pieczemy ciasto). Ugotowaną fasolę odstawiamy do ostygnięcia.
Jagody goji, rodzynki i migdały zalewamy wrzątkiem, po kilku minutach odcedzamy, migdały obieramy ze skórki.
Do zimnej fasoli dodajemy miód, cytrynę, wanilię, Amaretto i miksujemy na gładką masę.
Przekładamy na ostudzone kruche ciasto, wygładzamy i dekorujemy bakaliami.
Smacznego :)