Sposób przygotowania:
Mazurek z jasną masą waniliową
Przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Następnie dodać masło posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Potem ciasto uformować w kulę zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wylepić nim formę, ja użyłam okrągłej do tarty. Po nakłuwać na dnie widelcem. Wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut na 175 C. Białą czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłozyc gotową masę a następnie dowolnie udekorować-ja użyłam pisaków, małych ciasteczek w polewie czekoladowej, żurawiny i płatków migdałowych. Najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej wtedy ciasto zmięknie, nie będzie takie twarde i nie będzie się kruszyło podczas jedzenia.