Sposób przygotowania:
Mazurek z masą budyniowo-jabłkową
Masło utrzeć z cukrem do białości dodawać po 1 jajku i na koniec wymieszać z przesianą mąką z proszkiem.Wymieszane ciasto wyłożyć do tortownicy o śr. 26 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 25 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.Zimny placek przekroić na dwa blaty.Jabłka wyszorować usunąć gniazda nasienne ,pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny.Dusić jabłka w rondelku z 2 łyżkami wody przez około dwie minuty. Mleko(odlać pół szklanki) zagotować z cukrami w odlanym mleku rozprowadzić budyń ,wlać do gotującego się mleka i gotować przez chwilkę.Zdjąć z ognia wymieszać z jabłkami.Gorącym budyniem przełożyć placki i schłodzić w lodówce przez około 2 -3 godziny.Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem.Ciasto polać polewą i udekorować według swego upodobania .