Sposób przygotowania:
Mazurek z rodzynkami 2
Na początku przygotować ciasto.Tak więc w misce sparzyć rodzynki.Sparzone odcisnąć z wody i osuszyć. Mąkę wsypać do drugiej miski, dodać masło, cukier, żółtka, jajko, sól i śmietanę.Ze składników zagnieść ciasto. Następnie dodać rodzynki i ponownie zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podzielić ciasto na 2 części. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić ją połową ciasta. Następnie przygotować polewę.W tym celu migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokruszyć wałkiem. Ciasto posmarować roztrzepanym białkiem jajka i posypać pokruszonymi migdałami oraz białym cukrem. Następnie przykryć migdały drugą częścią ciasta i znowu posmarować białkiem i posypać migdałami i cukrem. Ciasto piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Smacznego.