Sposób przygotowania:
Medaliony drobiowe w sosie kurkowym
Kurki rozmrozić wypłukać i sparzyć wrzątkiem. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na maśle. Do cebuli wrzucić kurki i posiekany drobno koperek. Dusić ok 10 minut. Koperek powinien w tym czasie puścić aromat. Całość zalać śmietana i dalej dusić ok. 20 minut.Doprawić solą i pieprzem do smaku. W czasie kiedy sosik się "dusi", przygotować piersi z kurczaka: myjemy je i kroimy w ukośne plastry (medaliony). Z oliwy, vegety i rozmarynu zrobić marynatę i natrzeć nią mięso. Medaliony smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na zloty kolor. Usmażone piersi polać sosem. Podawać z dowolną jarzynka. Nam najbardziej smakują do tego ziemniaki i marchewka z groszkiem, ale dobrze pasuje również ryż.