p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Medaliony z indyka wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Medaliony z indyka wg Piotra

Medaliony z indyka wg Piotra Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Medaliony z indyka wg Piotra

 

  • mięso z indyka - 500 gramów
  • pieprz - 2 szczypty
  • jajko - 2 sztuki
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • mleko - 200 mililitrów
  • olej do smażenia - 5 łyżek
  • sól - 4 szczypty
  • panierka z Fixu Nuggetsy z sosem tysiąca wysp

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z indyka wg Piotra
Panierkę z fixu Nugegetsy wymieszać w misce z bułka tartą, będą użyte do panierowania medalionów z indyka Mięso z indyka pokroić w plastry, lekko je rozbić i formować je w kształt medalionów. W miseczce przygotować mieszankę z jajek i mleka, soli i pieprzu, roztrzepać całość za pomocą widelca. Każdy kawałek indyka maczać w jajecznej masie, następnie w panierce i smażyć je na gorącym na oleju na rumiano. Usmażone medaliony z indyka układamy w żaroodpornej misce. Medaliony możemy podać z surówką i podsmażanymi kartoflami.
Medaliony z indyka wg Piotra
smażyć medaliony z indyka na gorącym na oleju na rumiano
Medaliony z indyka wg Piotra
Usmażone medaliony z indyka układamy w żaroodpornej misce
Medaliony z indyka wg Piotra
Medaliony możemy podać z surówką i podsmażanymi kartoflami.