kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Medaliony z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe i smaczne danie niestety kurki to często towar deficytowy.

Medaliony z indyka

Składniki:

Medaliony z indyka

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z indyka
Pieczemy krokiety, gotujemy brokuły. Piersi indyka kroimy na 12 plasterków i każdy z nich zawijamy w plasterek boczku.Doprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju.Na tłuszcz pozostały ze smażenia mięsa wykładamy kurki, pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojona na słupki cebulę.Smażymy 5 minut a następnie dodajemy brokuły.Wlewamy mąkę ze śmietaną , zagotowujemy i przyprawiamy czarnym pieprzem oraz solą do smaku. Podajemy krokiety , mięso oraz jarzynkę w sosie razem na jednym talerzu. Na gorąco.Smacznego!

Tagi:

indyk