Sposób przygotowania:
Medaliony z mozzarellą
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Olej mocno rozgrzać, smażyć na nim medaliony kilka minut z obu stron. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Medaliony zdjąć z patelni. Pomidory umyć, osuszyć, następnie pokroić w dość grube plastry. Mozzarellę osączyć, również pokroić w plasterki. Bazylię umyć, osuszyć, kilka listków odłożyć. Formę na tartę posmarować tłuszczem, ułożyć w niej medaliony, pomidory, plasterki mozzarelli i ľ listków bazylii. Całość skropić oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Zapiekać 10-15 minut w temperaturze 225 stopni. Danie udekorować bazylią.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Olej mocno rozgrzać, smażyć na nim medaliony kilka minut z obu stron. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Medaliony zdjąć z patelni. Pomidory umyć, osuszyć, następnie pokroić w dość grube plastry. Mozzarellę osączyć, również pokroić w plasterki. Bazylię umyć, osuszyć, kilka listków odłożyć. Formę na tartę posmarować tłuszczem, ułożyć w niej medaliony, pomidory, plasterki mozzarelli i ľ listków bazylii. Całość skropić oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Zapiekać 10-15 minut w temperaturze 225 stopni. Danie udekorować bazylią.