bii2121

bii2121

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Medaliony z piersią z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie nadaje się na sobotni obiad i nie tylko.

Medaliony z piersią z kurczaka

Składniki:

Medaliony z piersią z kurczaka

 

  • Gęste i przyprawione (sól, pieprz, majeranek itp. ciasto naleśnikowe
  • połowa piersi z kurczaka
  • 4 jajka
  • 30 dkg pieczarek
  • papryka ze słoika
  • 2 duże cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka zielonego groszku

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z piersią z kurczaka
Zrobić gęste ciasto naleśnikowe, doprawić je solą, pieprzem, majerankiem itp. Pierś z kurczaka, cebule pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w paski. Przesmażyć wszystko razem. Po ostudzeniu dodać do ciasta naleśnikowego. Paprykę pokroić w kostkę dodać do ciasta. Groszek i kukurydzę odcedzić i dodać. Wbić jajka. Wszystko razem wymieszać. Smażyć w wielkości racuchów. Po usmażeniu polać keczupem.