Sposób przygotowania:
Mega truskawkowy torcik
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Tak przygotowane ubijamy. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy żółtka. Do puszystej masy jajecznej wsypujemy sypkie składniki i wlewamy olej. Całość delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na przygotowana tortownicę i pieczemy około 15 minut w 180˚C. Upieczony biszkopt studzimy. MASA SEROWA: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. W następnej kolejności dodajemy ser, a na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na upieczony biszkopt. Na wylaną masę wykładamy część przygotowanych owoców. Całość odstawiamy do zastygnięcia. GALARETKA: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osuszamy. Galaretki wraz żelatyną rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ją na zastygniętą masę serową. W środek galaretki układamy truskawki. Torcik ponownie odstawiamy do zastygnięcia.