Sposób przygotowania:
Meksykańska potrawka z kurczakiem
Mięso oczyścić , pokroić w kostkę i przyprawić. Odstawić do lodówki na ok. 1h.
Cebulę pokroić w pióra, rozgrzać odrobinę oleju i dusić ją pod przykryciem do miękkości. Obficie posolić. Dodać kurczaka , dokładnie wymieszać.
Gdy kurczak 'puści' wodę, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać. Dusić aż mięso zmięknie. Wsypać ziemniaki- pokrojone w kostkę. Wymieszać. Zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości.
Wsypać kukurydzę i fasolkę. Zagęścić mąką z wodą - gęstość wedle uznania.
Pogotować całość ok. 5-7min.
Cebulę pokroić w pióra, rozgrzać odrobinę oleju i dusić ją pod przykryciem do miękkości. Obficie posolić. Dodać kurczaka , dokładnie wymieszać.
Gdy kurczak 'puści' wodę, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać. Dusić aż mięso zmięknie. Wsypać ziemniaki- pokrojone w kostkę. Wymieszać. Zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości.
Wsypać kukurydzę i fasolkę. Zagęścić mąką z wodą - gęstość wedle uznania.
Pogotować całość ok. 5-7min.
Magdalena88
OktawiaG
Magdalena88 napisał(a):
misia5