Sposób przygotowania:
Meksykańska potrawka z kurczaka
Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć na oleju z dodatkiem soli i pieprzu.
Groszek odsączyć z wody.
Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Następnie wsypać ryż i smażyć, aż stanie się szklisty. Dodać pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smażyć.
Zrobić sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalać nim smażone składniki.
Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.
Groszek odsączyć z wody.
Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Następnie wsypać ryż i smażyć, aż stanie się szklisty. Dodać pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smażyć.
Zrobić sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalać nim smażone składniki.
Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.
Tomo
mamqa
megtoma
jovi