alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Meksykański gulasz z kotletami sojowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna alternatywa dla mięsnego gulaszu. Ogromnym plusem tego dania oprócz smaku jest szybkość wykonania :)

Meksykański gulasz z kotletami sojowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meksykański gulasz z kotletami sojowymi

 

  • paczka kotletów sojowych (ok.12 szt)
  • papryka czerwona
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Meksykański gulasz z kotletami sojowymi
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i drobniutko kroimy. W dużym rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Następnie wrzucamy czosnek i chwilkę smażymy cały czas mieszając. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paski. Dodajemy do cebuli i dalej smażymy. Kukurydzę i czerwoną fasolę osączamy na sitku z zalewy i dodajemy do reszty warzyw. Kotlety sojowe moczymy ok 10 min w wywarze warzywnym, osączamy i kroimy w paseczki. Dodajemy do reszty składników. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy przyprawy. Dusimy razem 2-3 minutki i zdejmujemy z ognia. Najlepiej smakuje z pieczywem. Smacznego :)
Meksykański gulasz z kotletami sojowymi
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę a następnie posiekany czosnek
Meksykański gulasz z kotletami sojowymi
Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli i czosnku
Meksykański gulasz z kotletami sojowymi
Następnie dodajemy osączoną kukurydzę i fasolę
Meksykański gulasz z kotletami sojowymi
na koniec dodajemy namoczone i pokrojone w paseczki kotlety sojowe, przecier i przyprawy