Sposób przygotowania:
Meksykański przysmak.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Wrzucić do naczynia do którego następnie dodajemy obrane ząbki czosnku oraz cebulę. Wszystko miksujemy tak, aby powstała gładka masa. Ryż gotujemy około 5 minut, ewentualnie moczymy około godziny, ale polecam pierwszy sposób. Podsmażamy na oleju przez chwilkę a następnie dodajemy zmiksowaną wcześniej masę. Dodajemy szklankę wody i dusimy pod przykryciem do czasu, aż woda nie wyparuje. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo robimy z połową papryki. Fasolę i ryż odcedzamy. I wszystkie składniki dodajemy do ryżu na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie można też dodać odrobinę ostrej papryki. Mieszamy i gotujemy około 20-25 minut. Po wyjęciu na talerz posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Czas przygotowania to około 60 minut. Smacznego