Ania30

Ania30

Kucharz
[Przepisów: 12]

Meksykańskie gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wszystkie składniki oprócz tych na sos wymieszać, uformować gołąbki

Meksykańskie gołąbki

Składniki:

Meksykańskie gołąbki

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • kg świerzej startej kapusty
  • 6 czubatych łyżek ryżu
  • 6 czubatych łyżek kaszy mannej
  • 4 jajka
  • sól, pieprz, cebula

 

 

  • sos:

 

  • mały przecier pomidorowy
  • mały keczup pikantny
  • 4 kostki rosołowe
  • 2 litry wody

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie gołąbki
wszystkie składniki oprócz tych na sos wymieszać, uformować gołąbki jak kotlety mielone i obtoczyć w bułce tartej i podsmazyc na oleju, ułożyć w garnku, zalać sosem i dusić do miękkości 1 godzine.kostki rosolowe rozpuscic w wodzie, dodac keczup i przecier, zalac golabki