Sposób przygotowania:
Meksykańskie sakiewki
Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podpiekamy na patelni. Kiedy nabierze złotego koloru dorzucamy mieszankę warzy meksykańskich w sosie, mieszamy i czekamy do zagotowania, po czym odstawiamy do wystygnięcia. Ścieramy ser żółty na tarce. Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy mleko, wodę i mąkę. Ubijamy na gładką masę. Z tak przygotowanego ciasta smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Oleju możemy dodać to ciasta, wtedy nie musimy go już wlewać na patelnię. Kiedy mamy już upieczone naleśniki możemy przygotować sakiewki. Na środku naleśnika układamy niewielka porcję naszego meksykańskiego nadzienia, kładziemy odrobinę sera i przewiązujemy szczypiorkiem tworząc sakiewkę. Przed podaniem wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
zbysiowa
misia5
teresa_rm
gotujmy.pl/sakiewki-z-kurczakiem-i-czerwona-fasolka,przepisy-superprzepisy-przepis,132394.html
światzpiernika
Właśnie przed momentem zajrzałam :) Żałuję, że są pracochłonne, inaczej robiłabym je częściej!