Sposób przygotowania:
Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką
Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki na okrągłej dużej patelni.
Pieczarki i paprykę kroimy i podsmażamy osobno na oliwie doprawiając do smaku.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Fasolkę odsączamy z zalewy i przelewamy zimną wodą.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na patelni.
Wszystkie nasze składniki po ostygnięciu delikatnie mieszamy.
Na środek naleśnika nakładamy sporą ilość farszu, boki zbieramy do siebie formując sakiewkę i związujemy szczypiorkiem.
Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.
Podajemy z ostrym sosem meksykańskim.
Pieczarki i paprykę kroimy i podsmażamy osobno na oliwie doprawiając do smaku.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Fasolkę odsączamy z zalewy i przelewamy zimną wodą.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na patelni.
Wszystkie nasze składniki po ostygnięciu delikatnie mieszamy.
Na środek naleśnika nakładamy sporą ilość farszu, boki zbieramy do siebie formując sakiewkę i związujemy szczypiorkiem.
Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.
Podajemy z ostrym sosem meksykańskim.
niski85
teresa_rm
właśnie dziś wracam do tego przepisu